Pinda
- 2 smakenVanafRegular Price Speciale prijs
Big Bulk™ Besparingen: Tot 60% korting geen code vereist
- VanafRegular Price Speciale prijs
Big Bulk™ Besparingen: Tot 60% korting geen code vereist
- 2 smakenVanafRegular Price Speciale prijs
Big Bulk™ Besparingen: Tot 60% korting geen code vereist
- VanafRegular Price Speciale prijs
Big Bulk™ Besparingen: Tot 60% korting geen code vereist
-
Pindakaas FAQS
Pindakaas is een van de populairste spreads en is gemaakt van gemalen of droog geroosterde pinda’s. Pindakaas, meestal verkrijgbaar in een fijne en een grove variant, is een solide (en heerlijke) bron van eiwitten.
100 gram pindakaas bevat gemiddeld 28 gram eiwitten. Dat komt meestal neer op 7,02 gram eiwitten per 2 eetlepels.
Met 28 gram eiwitten per 100 gram is het eten van pindakaas een eenvoudige manier om extra eiwitten aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Ook al is pindakaas een solide bron van eiwitten, het bevat niet alle essentiële aminozuren, dus het is geen complete eiwitbron. Dat betekent dat je je eiwitinname zo veel mogelijk moet variëren om er zeker van te zijn dat je alle 9 essentiële aminozuren binnenkrijgt. Dit kun je bereiken door verschillende plantaardige en dierlijke bronnen van eiwitten te gebruiken.
Pindakaas bevat veel calorieën, verzadigde vetten en natrium, dus je moet er niet te veel van eten. Als je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1 tot 2 eetlepels aanhoudt, heeft het geen negatieve invloed op je gezondheid of dagelijkse voeding.
Ja, maar te veel is ook niet goed. Zoals altijd geldt dat het op hoeveelheden aankomt. Zolang je niet meer dan de aanbevolen 1 tot 2 eetlepels per dag neemt, kun je pindakaas elke dag eten.
Natuurlijke pindakaas kun je een paar maanden bewaren. Soms komt er wat olie bovendrijven, maar dat is heel normaal. Roer gewoon even door de pindakaas en hij is weer net zo lekker als toen je ‘m kocht!